top of page

Parallellprogram

Välj ett av följande:

a) Trivsel i skolan - Barnavårdsföreningen

Maria Ostrow, sakkunnig inom barn- och familjearbete

Deltagarna får information om olika faktorer som kan inverka på ungdomars skolmotivation, prestationsförmåga och välmående. Tillsammans funderar vi kring hur man kan öka trivseln i skolan och bidra till välmående elever och personal.

b) Familjen i centrum - FDUV & Lärum

Camilla Forsell, koordinator för familjearbetet (FDUV)

Fredrika Nyqvist, pedagogisk utvecklare och handledare (Lärum)

Familjer med barn i behov av stöd och struktur i vardagen - vilka tjänster kan vi tipsa om? Vi presenterar tjänster och material. Du får idéer för det egna arbetet, samt tips och råd att ge vidare till familjerna.

c) Nätrespekt - Luckan UngInfo

Johanna Östling, utbildningskoordinator

I Luckan UngInfos workshop Nätrespekt får unga diskutera hur en kan ta ansvar för att skapa ett respektfullt klimat på sociala medier. Workshoppens syfte är att motarbeta kränkningar på nätet, vilka medför allvarliga konsekvenser på både individ- och samhällsnivå. I det här parallellprogrammet presenteras workshoppen och deltagarna får möjlighet att reflektera och diskutera tillsammans. Läs mer om workshoppen: https://unginfo.fi/skolbesok-workshoppar/natrespekt/.

d) Ärligt talat-chatten - Luckan UngInfo

Louise Mannil, koordinator

Helena Godenhjelm, psykolog

På Ärligt talat kan unga (13–29 år) chatta anonymt med professionella handledare och psykolog fyra dagar i veckan. Under workshoppen presenteras hur chatten fungerar i praktiken och med vilka frågor unga finlandssvenskar vänder sig till chatten och hur coronakrisen har påverkat ungas mående. Utrymme ges för möjlighet till diskussion och frågor. Läs mer om chatten: arligttalat.fi.

e) VIP arbetet i Svenskfinland - Valteri Skilla

Misa Möller, handledande lärare

Very Important Person, VIP, står för elever som behöver krävande särskilt stöd för sitt lärande och sin skolgång. Inom det nationella utvecklingsarbetet i VIP-nätverk har man under de tre projektåren (2018-2020) haft som mål att sammanföra och fördjupa de regionala kompetensresurserna kring dessa barn och ungdomar. Vad har hänt inom projektet på svenska?

f) Vad önskar barn och unga som lever i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa, av oss vuxna? - Stiftelsen Bensow

Erfarenhetsexpert Liselott Ekman 

Sakkunniga Emelie Hindsberg-Lipponen och Maj Estlander

Min stig, Stiftelsen Bensow, lyfter fram barns och ungas perspektiv på vilket stöd de önskar på basen av erfarenhetsexpertis, forskning och Min stigs erfarenheter.

Parallellprogram: Lista
bottom of page